Af Bolette Hesel Sørensen
Den radikale landsformand, Mikkel Irminger Sarbo, glæder sig til Europa-Parlamentsvalget og valgkampagnen, og særligt til samarbejdet mellem landsforbundet, Radikal Ungdom og Sigrids Friis' kampagnegruppe, som han vurderer, er helt afgørende for at vinde mandatet:
"Jeg tror, at det, der er allermest interessant for mig er, at vi har en yngre generation af meget aktive medlemmer, som gerne vil være med på nye måder. Jeg tror, at den glæde, begejstring og det stærke sociale fællesskab, der er omkring Sigrid, kan blive en fantastisk spydspids for ny radikale energi og nye aktivitetsformer".
Landsformanden giver også udtryk for, at EP-kampagnen kan bidrage med inspiration til, hvordan man i resten af partiet kan gøre det sjovere og mere relevant at være med i det politiske arbejde. Netop det at rekruttere nye medlemmer ser han som en af foreningens hovedudfordringer. De faldende medlemstal hos de gamle partier er ifølge Mikkel Irminger Sarbo en konsekvens af det ændrede mediebillede og måden, hvorpå politikerne kommunikerer. Politik er blevet hurtigere end de fleste vælgerforeninger kan nå at følge med:
"For at vende de faldende medlemstal er vi nødt til at finde nye måder at arbejde på, hvor man både får nogle særlige indsigter og muligheder ved at være medlem, at der bliver flere anledninger til at engagere sig, og at man kan spille en rolle ved at være med og gøre en forskel".
Konkret foreslår landsformanden en kombination af nye metoder og Radikale Venstres stolte partihistorie. En af de nyere metoder kan være det nye format, hvor Hovedbestyrelsen og kandidater indkaldes til aktuelle onlinedrøftelser med vores politikere. Håbet er dermed, at flere interne drøftelser kan foregå inden kompromisser indgås, hvorigennem medlemmerne både kan opnå dybere indsigt i det politiske arbejde og være med til at klæde vores politikere skarpt på til forhandlingerne:
"Når man på én gang samler så meget viden og erfaring i et fortroligt rum, som indledes med, at alle får en præcis indikation af forhandlingsrummet, så kan der virkelig skydes med skarpt og den kollektive intelligens kan sættes stærkt i spil".
Landsformanden kommer også omkring meningsmålingerne. Han mener trods mange gode takter ikke, at vi vil komme til at se større forbedringer i meningsmålingerne det næste stykke tid. Konkurrencen om mediesynligheden er stor med de mange partier i Danmark. Radikale Venstre har ikke de afgørende mandater. Der er potentielt lang tid til, at det kan ændre sig. Samtidig har partiet en selvvalgt rolle på midten, men uden for midter-regeringen, som fortsat har flertal:
"Men vi kan se, at vores mange politikere i regioner og kommuner gør det virkelig godt, at det radikale sekretariat er blevet godt reorganiseret, at Folketingsgruppen kæmper hårdt og målrettet, samt at både kendskabsgrad og tillid til Martin Lidegaard stiger pænt fra måling til måling".
Landsformanden opfordrer til at måle partiet på andre parametre, fx hvor mange der er interesserede i de arrangementer, der bliver afholdt rundt i landet, om danskerne har lyst til dialog med os, når vi går på gaden, og især, hvor mange vi får engageret i partiarbejdet og på vores kampagner:
"Jeg er sikker på, at vi får rigtig mange gode oplevelser det næste stykke tid med aktiviteter, hvor det lykkes os at komme i dialog, at engagere flere og skabe synlighed ude i befolkningen, som så vil give udslag ved de kommende valg".