11.-12. Januar Nytårsstævne i Nyborg
Jeg vil anbefale jer at kigge på partiets hjemmeside for at se programmet for Nytårsstævnet på Nyborg Strand først i januar. Det plejer at være både indholdsrigt og spændende.
I 2025 handler det om demokrati og retsstat. Stævnet er også åbent for ikke-medlemmer.
Bedste hilsner
Søren Bald
formand
Tirsdag den 14. januar kl. 19.00. Gribskov Rådhus
Det første møde i 2025 finder sted på Gribskov Rådhus tirsdag den 14. januar kl. 19.00.
Den aften åbner vi for, at medlemmer, der gerne vil være på den radikale liste til kommunalvalget, kan melde sig på banen. Gerne skriftligt, hvis du ikke kan komme den aften.
Vi vil også drøfte de perspektiver, der ligger i en af partiet nedsat task-force-gruppe, hvis materiale vi sender ud i begyndelsen af det nye år. Hungrer du efter sidste nyt om den sag, så følg linket UDFORDRINGER OG TASKFORCE her på denne hjemmeside, hvor der er henvisninger til task-force-gruppens oplæg.
Forårets datoer vil også blive søgt fastlagt den 14. januar 2025.
Og ellers er der den 14. januar plads til at drøfte landspolitiske beslutninger, stort, småt og kommunalpolitiske spørgsmål. Hvad angår det sidste kan I ved at klikke her se, hvad jeg som formand spørger borgmester Bent Hansen om i Ugeposten. Hvad har arbejdet med en ny lokalplan kostet kommunen i penge og mandetimer. Her handler det ikke om, hvorvidt man er for eller imod musikfestivalen, men om kommunens ressourcer i en situation, hvor SVM-regeringen har lagt
kommunerne i en økonomisk benlås. Bemærk det pikante Kaj Munk-citat, som Hilmar Baunsgaard elskede, når vidtløftighederne tog til.
Bedste hilsner
Søren Bald
formand
Afholdt julemøde
Onsdag den 11.december 2024 afholdt vi et julemøde under hyggelige, private former hos et af vores medlemmer.
Godt en halv snes medlemmer var mødt op til et veldækket bord med både sild, laks og ost. Her fik vi nogle gode og uformelle politiske drøftelser om situationen i Gribskov Kommune.
/ Peter L Sørensen, Webmaster
Christina Thorholm
Opstillet i Hillerødkredsen, som omfatter Hillerød og Gribskov
Se og læs om Christina her
En gruppe på fire udefra har lavet en vurdering (taskforce) af, hvad der skal til for, at vi som parti får håndteret nogle af de udfordringer, vi står overfor. Det drejer sig blandt andet om, at vi skal have flere aktive medlemmer og hermed adressere den medlemskrise, der præger de politiske partier.
Find Taskforcens præsentation her
https://radikale.us18.list-manage.com/track/click?u=d8425c9899799b2cd7427262a&id=8e2ff627ab&e=163ed7f87c>
DET VIL
DE RADIKALE
I GRIBSKOV
Det radikale valgoplæg er blevet til i en levende dialog mellem medlemmerne af den radikale vælgerforening i Gribskov og er et vigtigt element i den radikale valgkamp. Læs det - og stem radikalt, hvis du er enig med os.
Kommunalpolitik er ikke raketvidenskab, men det er en balancegang mellem muligheder og prioriteringer. Vi radikale er ikke bange for den slags valg. De kan være svære, men de skal tages.
Når du stemmer radikalt, får du indflydelse. Vi samarbejder i byrådet, vi vil dialogen med borgerne og den radikale vælgerforening er et aktivt og medlevende bagland.
Her kan du se se, hvad de radikale i Gribskov går til valg på.
Der er brug for livlig dialog med kommunens borgere. Ikke bare i valgkampen, men også efter valget. Den stiller vi også op til.
Når de radikale er med i byrådet, er det en garanti for samarbejde. Det er viljen til samarbejde, der er borgernes garanti for en velfungerende kommune med borgerne i centrum.
Gribskov Kommune har stærke fordele. Vi ligger et meget smukt sted i Danmark. Bølgende marker, en flot kyststrækning, velfungerende byer, Gribskov og Tisvilde Hegn, idylliske søer og små livlige bysamfund. En god kommune for børn, forældrene, de erhvervsaktive og de ældre.
Er alt da perfekt? Nej, men lad os ikke glemme alt det, der er OK og lad os sammen gøre en indsats for at det hele kan gøres endnu bedre.
Kommunen står med en bunden opgave, fordi vi hverken løser problemerne ved stigende skatter eller besparelser, der let rammer de svageste.
Orden i økonomien er forudsætningen for, at vi kan løse de mange kommunale opgaver fra skolerne og institutionerne til plejehjemmene, fra flere grønne løsninger til ”kloge investeringer”. Hele tiden med fokus på, at også det, der fungerer, sikkert kan gøres endnu bedre. Ikke altid ved at gøre som vi plejer. men ved at turde tænke nyt og inddrage borgerne.
Det kommunale demokrati er vores lokale fællesskab! Det skal vi værne om. Det gælder både før og efter valget. Et kompetent byråd, der afspejler holdningerne i kommunen, men med et krav om, at samarbejde er vejen til en bedre kommune. Et samarbejdende folkestyre.
Det er vores første og vigtigste bud i dette valgoplæg. Det er de radikales forpligtelse. Vi står for samarbejde i byrådet, dialog med borgerne og med vores kontakter til de Radikale på Christiansborg – ikke mindst Martin Lidegaard, der er valgt i området - kan vores lokale arbejde støttes af partiet i Folketinget, som vi flere gange har gjort det. Senest med beslutningen om at færdiggøre Hillerød-motorvejen og sikre statslige bevillinger til kystsikringen.
Helt overordnet går vi til valg på at styrke Gribskovs grønne profil, sikre den sociale balance, prioritere en fremtidssikret økonomi, styrke kommunens dialog med borgerne og forbedre samarbejdet mellem kommunens institutioner og brugerne.
Hvad vil vi så?
5 centrale områder
* Arbejdet skal passes.
* De unges fremtid
* Kultur og fritidsliv
* Gribskovs enestående natur
* Orden i økonomien er helt afgørende
Arbejdet skal passes
Når børnefamilierne vil væk fra storbyen, kan Gribskov tilbyde smuk natur, gode skoler, velfungerende bysamfund og adgangsveje til København og arbejdet. Corona-tiden viste, at en del kan klares hjemmefra, så kommunen må aktivt støtte udrulningen af fibernet til hjemmearbejdspladser. Den kollektive trafik må have bedre vilkår, hvis den grønne omstilling skal lykkes. Derfor vil vi satse på bedre forbindelser fra ikke mindst Helsinge – gerne med et gennemkørende S-tog i timen og tre tog på Tisvilde-banen – begge dele i myldretimerne.
De små bysamfund skal ikke kun fungere for bilejerne. Der skal være sikre og gerne hurtige forbindelser ind mod København. Gode og stabile kollektive forbindelser vil lette presset på vejforbindelserne til Hovedstaden.
Kommunen skal også kunne tiltrække arbejdspladser. Ikke støj- og forurenende, men arbejdspladser tilpasset fremtidens miljøkrav. Et lokalsamfund har ikke nødvendigvis glæde af en grusgrav eller en asfaltfabrik! Her er det vigtigt at sikre balance. Vi falder ikke på halen for enhver, der bare siger ”vækst”. Vi tror ikke, at vækst er svaret på alle samfundsproblemer. Vi foretrækker kvalitet. Og for at styrke bosætningsstrategien skal kommunens byggetilladelser komme hurtigere, men ikke på bekostning af kvalitet, men med konsekvent respekt for miljø og gældende lokalplaner. F. eks. skal der i planlægning af nye bo-områder satses på forskellige ejerformer, ungdomsboliger og gerne legepladser blandt familieboligerne.
Hvis balancen mellem flere ældre med plejekrav og skolesøgende børn ikke skal belaste kommunens budgetter, skal der prioriteres. Kommunen skal sikre en sagsbehandling, der er både hurtig, effektiv og med respekt for eksisterende regler. Her vil enhver kommune altid kunne blive bedre – også Gribskov. Dispensationer skal ikke være hovedreglen.
De unges fremtid
Kommunens skolestruktur er udfordret, men vi vil fortsat beskytte de mindre bysamfunds skolemiljøer. Det er afgørende for at tiltrække nye borgere, at de kan se, at Gribskov prioriterer børnene højt. Gode skoler – også lokalt. Cykelstierne er en del af et trygt skolemiljø. Når børnene kan cykle er det både trafikalt sikkert og sundhedsmæssigt vigtigt. Kommunen må konstant fokusere på at fredeliggøre farlige vejstrækninger.
Gribskov kan ikke stavnsbinde de unge, men kommunen kan aktivt satse på, at de får lyst og muligheder for at bo i kommunen – også når de fortsætter deres uddannelser. Også her spiller transport-vilkårene en afgørende rolle. ”Let ud og let hjem” kan få flere unge til at blive i Gribskov, hvis enestående natur med skove og strande kan få også de unge til at foretrække Gribskov kommune frem for det forjagede og dyrere by-liv. Kulturtilbud, der ikke kun er til det grå guld, skal også indgå i de kommunale prioriteringer. Både med faciliteter og gerne med midler.
Kulturtilbud må rettes mod alle generationer og må ikke belaste de mindre bysamfund, der ikke må blive gidsler for kortsigtede events rettet mod mange andre end Gribskovs egne borgere.
Det er vigtigt, at kommunens skoler både kan satse på det boglige, det kreative og håndens fag. Den skal sikre også de udsatte grupper – f.eks. de læsesvage. Vores skole skal kunne pege på mange valgmuligheder, når eleverne skal videre. Gymnasiet er godt, men der er andre muligheder. De må gerne friste eleverne. Kommunen må prøve at sikre plads til erhvervsuddannelser netop i Gribskov.
Kultur og fritidsliv
Et spændende kulturliv kan tiltrække mange borgere – både gamle og nye. Vi skal ikke være bange for konkurrencen fra hovedstaden. Gribskov har så meget at byde på, hvis vi selv vil. Og vi kan selv, for borgerne kan selv, så vi skal satse på de mange lokale ildsjæle. Kommunen skal satse på de mange muligheder, som både de tre større bysamfund, foreningerne og naturen byder på. Biblioteker og samlingssteder for borgeraktiviteter skal fastholdes og styrkes. Det er vigtigt med fælles mødesteder. Også i de mindre bysamfund, der let kan gå til i individualisme.
Foreningsliv, idræt og sport er centrale for ikke mindst de unge. Økonomien må ikke blive en bremseklods for at udvikle den slags muligheder og aktive fællesskaber. Forskellige events kan styrke det lokale liv, men må ikke belaste de små bysamfund.
Gribskovs enestående natur
Gribskovs natur er sikkert kommunens største aktiv både for unge, ældre borgere og turisterne. Den natur skal vi sammen passe på. Det fordrer lokalplaner, som ikke skal tilsidesættes af hverken spekulanter eller lokal egoisme.
Tænk på alle de smukke steder som Tibirke Bakker, Holløse Bredning, Heatherhill, Arresø, Esrum Sø, Tisvilde Hegn, Gribskov – uden hegn!, Rusland med Tegners Museum, Munkeruphus, Esrum Kloster, Fyrhistorisk Museum, Søborg Slotsruin, Valby Hegn, Esrum Kanal, havnemiljøet i Gilleleje, Ramløse Havn, Pibe Mølle, Søren Kierkegaard-stien og Alsønderup Enge, som alle er besøgsværdige steder. Kommunen skal sikre, at det er let at komme til de steder – også for cyklister. Og inden for få år får vi endnu en attraktion, nemlig den genskabte Søborg Sø, der vil give os et rigt fugleliv i et særpræget landskab.
Vores indsats gælder ikke kun naturtilbuddene. Vi vil styrke de eksisterende bycentre. Vi skal ikke sprede aktiviteterne, for vi vil have dynamiske bycentre og samtidig mindre, men livsduelige lokalsamfund. Der skal ikke være supermarkeder i naturskønne områder. Vi vil holde skarpt øje med, at den nye planlov, hvor der stort set kan dispenseres for alt, hvad der smager af beton og asfalt, ikke skamferer Gribskovs små bysamfund. Og vi vil fastholde en stram dispensationspraksis og sikre fokus på konsekvent naturpleje. Det er et radikalt krav til kommunens forvaltning: Borgerhøringer er et must hver gang!
Kommunen må sikre en rimelig behandling af de mange sommerhusejere, der har huse i kommunen. De fleste har ikke stemmeret, men de skal behandles ordentlig. Flere og flere af dem vil bosætte sig i kommunen. Sommerhusområderne skal beskyttes mod store klynger af mega-sommerhuse, der primært skal bruges til udlejning. Det bedste middel mod den slags byggerier er bevarende lokalplaner. Kommunen må aktivt gå ind i udrulningen af et fleksibelt affaldssystem, som må etableres, så både økonomi og genanvendelse prioriteres højt. Gribskov Kommune må aktivt gå ind i arbejdet med at beskytte Nordsjællands smukke kyst, som Folketinget med radikal medvirken har gjort noget konkret for. Det kan ikke bare overlades til husejerne i første række. Kyster og strande er en del af vores fælles kulturarv. Og et fantastisk turistmål! Hvor kommunen må bidrage til, at adgangen til strandene lettes.
Vi har før krævet en stadsarkitekt. Det gør vi igen. En stadsarkitekt vil kunne sikre større kvalitet i den kommunale byggesagsbehandling. Og diversitet i udrulningen af de kommunale planer. Det vil kunne hjælpe forvaltningen, så vi både kan sikre holdbare løsninger i bycentrene og undgå uheldige dispensationer i de små lokalsamfund og i det åbne land.
Gribskov er en landkommune med tre større bycentre. Det er i disse centre, detailhandelen skal være og udvides efter behov. Ikke i det åbne land, som vi skal beskytte. Byerne kan være hyggelige med gadekær, gågader, gamle kirker og et livligt havnemiljø, men det er byer. Og det er her byudvikling bedst kan foregå. Det åbne land skal beskyttes, så Gribskov bevarer sin status som en smuk del af Kongernes Nordsjælland, men også med byaktiviteter og indkøbsmuligheder for både lokale og sommerhusejere.
Orden i økonmien er helt afgørende
Hvis Gribskov skal fastholde sine mange kvaliteter, er der brug for et byråd, der tør se længere end til næste valgdag i 2025. Som tør tage ansvaret for hele kommunens udvikling og som ikke stirrer sig blind på de økonomiske begrænsninger, men hele tiden ser de mange muligheder. Et byråd som ser forpligtelserne til at sikre en kommune i balance mellem kultur og erhverv, mellem by og land, mellem gamle og unge, mellem udvikling og besindelse. Der er mange påtrængende opgaver – ikke mindst i den konkrete forvaltning af ældreplejen. Snuptagsløsninger er ikke midlet, men større grundighed og åbenhed. Fokus på både omsorg og økonomi er muligt, hvis man satser på ”kloge investeringer”. En særlig gruppe er de enlige ældre, hvor kommunen har en vigtig opgave, som kan håndteres ved dialog, nytænkning og samarbejde med f. eks. de ældres organisationer.
Danske kommuner er undergivet en stram styring fra staten. De kommunale budgetter kan ikke bare skrues sammen som man lokalt helst vil. Derfor skal der prioriteres - hele tiden. Og vi skal satse på ”kloge investeringer”, der på længere sigt kan give besparelser og dermed plads til at sikre den velfærd, som også bør kendetegne Gribskov. Vi er hverken en velhaverkommune eller på spanden, men vi står med store udfordringer i den næste byrådsperiode.
Vi vil gerne etablere en kommunal ombudsmand. Vi tror, at det både vil give borgerne mere retssikkerhed og samtidig vil det kvalificere de kommunale beslutninger, når en uvildig instans er ind over. Mere retssikkerhed gennem bedre kommunale afgørelser, fordi borgerne er med inde over.
Vi radikale har det som alle andre. Vi kender ikke fremtiden, men vi vil gerne tage ansvar og være med til at forme den.
Ingen kan få alle deres ønsker opfyldt. Heller ikke vi. Men sammen med andre ansvarlige partier kan vi udnytte Gribskovs potentialer, så vi får en fin kommune på en smuk egn og med borgere, der kan leve et sundt, indholdsrigt og godt liv. Med arbejde og fritid i balance og med plads til både børn og ældre.
Stemmer du radikalt, får du en balance mellem visioner, grundighed, lydhørhed og resultater. I 2021 - og hele tiden! Du får en bedre kommune hvor byrådet er i dialog med borgerne – hele tiden!
Gribskov Radikale på Facebook - klik her
Del gerne radikale.dk/lokalforeninger/gribskov
på sociale medier
Bestyrelse
Søren Bald (formand)
bald1940@gmail.com ,
Claus Bindslev,
Andreas Buchhave Jensen ,
Mette Dollerup (næstformand)
mette@krohn-dollerup.dk ,
Rikke Heitmann ,
Arne Skovgaard (kasserer) ,
Peter Sørensen (hjemmesideansvarlig)
PeterLoysemos@gmail.com ,
Suppleanter til bestyrelsen:
Helge Muhle Larsen
Karl Terpager
Revisor:
Thomas Frandsen
Revisorsuppleant:
Frank Slemming
Vedtægter
Vedtægter for Det Radikale Venstres kommuneforening i Gribskov Kommune
Kommuneforeningens navn er Gribskov Radikale.
§ 1. Medlemmer
Medlemmer af Det Radikale Venstre, der er bosiddende i Gribskov Kommune, er medlem af kommuneforeningen.
§ 2. Formål
Kommuneforeningens formål er:
- at fremme den politiske aktivitet i kommunen med henblik på at skabe størst mulig medlemstilslutning til kommuneforeningen og størst mulig tilslutning til Det Radikale Venstres politik,
- at lede Det Radikale Venstres arbejde i kommunen,
- at sikre samarbejde med kommunens valgte radikale kommunalpolitikere,
- at sikre opstilling af radikale kandidater til kommunevalg,
- at gennemføre valgkamp ved kommunevalg,
- at medvirke i valgkampe ved regionsrådsvalg, folketingsvalg og Europaparlamentsvalg samt ved folkeafstemninger i øvrigt,
- at sikre samarbejde med den anden kommuneforening i opstillingskredsen.
§ 3. Generalforsamling
Generalforsamlingen er kommuneforeningens øverste myndighed.
Den årlige ordinære generalforsamling afholdes inden 15. april.
Indkaldelse til generalforsamling skal ske skriftligt med mindst to ugers varsel, med angivelse af dagsorden, til medlemmerne af foreningen - eller ved annoncering i et medlemsblad, der mindst dækker foreningens geografiske område.
Møde-, tale- og stemmeret på ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger eller opstillingsmøder har enhver, der er medlem af foreningen og har betalt kontingent rettidigt og senest 14 dage før det møde, hvor stemmeafgivningen finder sted.
Dagsordenen skal mindst indeholde følgende punkter:
1. valg af dirigent, referent og stemmetællere
2. formandens beretning
3. forelæggelse af det reviderede regnskab
4. fastsættelse af kontingent for det følgende år
5. behandling af indkomne forslag
6. valg af
a) formand
b) bestyrelsesmedlemmer
c) 2 suppleanter
d) 1 revisor
e) 1 revisorsuppleant
7. valg af delegerede til storkredsforsamlingen
8. valg af delegerede til regionsforsamlingen
9. valg af delegerede til landsmødet
11. eventuelt.
Til storkreds-, regionsforsamlinger og landsmødet vælges en delegeret pr. påbegyndt 15 medlemmer, jævnfør landsforbundets vedtægter.
Forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal indsendes til formanden senest 8 dage før generalforsamlingen.
§ 4. Bestyrelse
Kommuneforeningen ledes af en bestyrelse bestående af
a) formanden,
b) 6 medlemmer valgt af generalforsamlingen.
Partiets repræsentant(er) i byrådet og en repræsentant valgt af den lokale RU-organisation (Radikal Ungdom af 1994) og bosiddende i kommunen tiltræder bestyrelsen uden stemmeret.
Formanden vælges af generalforsamlingen for et år ad gangen.
Alle medlemmer af bestyrelsen kan stille op som kandidater til regionsråd, byråd, folketing eller Europaparlamentet. Vælges formanden, fratræder han formandsposten, og næstformanden indtager hans post frem til næste ordinære generalforsamling.
Bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år; halvdelen af bestyrelsen er på valg hvert år.
Suppleanter til bestyrelsen, revisor og revisorsuppleant vælges for et år ad gangen.
Valgbar er ethvert medlem af foreningen, som har betalt kontingent rettidigt, det vil sige senest 14 dage før det møde, hvor valget finder sted.
I sager, som er optaget på den til bestyrelsesmedlemmerne udsendte dagsorden, er bestyrelsen beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte. I andre sager er bestyrelsen beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af dens medlemmer stemmer for at optage sagen på dagsordenen. Ved afstemning gælder absolut stemmeflertal.
Senest en måned efter generalforsamlingen afholder bestyrelsen sit første møde. Bestyrelsen vælger på dette møde næstformand, kasserer og eventuelt sekretær af sin midte.
Bestyrelsesmøderne er åbne for foreningens medlemmer. Efter formandens motiverede afgørelse kan et bestyrelsesmøde afholdes lukket.
Bestyrelsen indkaldes så ofte, formanden finder det fornødent, dog mindst 4 gange årligt, og den skal indkaldes, og mødet afholdes inden for tre uger, når mindst 2 medlemmer over for formanden fremsætter ønske herom.
§ 5. Kontingent og regnskab
Stk. 1. Foreningens regnskabsår følger kalenderåret.
Medlemskontingentet forfalder den 1. januar i det år, for hvilket kontingentet gælder, og skal være indbetalt senest 14 dage før den ordinære generalforsamling. Kontingentet opkræves af landsforbundet.
Stk. 2. Kommuneforeningen udreder af medlemskontingentet eventuelle økonomiske bidrag til opstillingskredsforsamlingen, storkredsforsamlingen og regionsforsamlingen, således som disse organisationsled måtte beslutte.
Stk. 3. Revisor har pligt til mindst en gang i løbet af regnskabsåret at gennemgå foreningens regnskab og bilag og at kontrollere beholdningens tilstedeværelse.
§ 6. Ekstraordinær generalforsamling
Ekstraordinær generalforsamling kan afholdes, når formanden eller bestyrelsen ønsker det, og skal afholdes, når mindst 1/3 af bestyrelsens medlemmer eller mindst 1/4 af foreningens medlemmer indgiver skriftlig begæring derom med motiveret forslag til dagsorden. En sådan ekstraordinær generalforsamling skal indvarsles senest 2 uger efter, at formanden har modtaget anmodning om afholdelse, og indvarsles i øvrigt efter reglerne i § 3.
§ 7. Kommunevalg
På den ordinære generalforsamling forud for et kommunevalg træffes bestemmelse om antal af kandidater på listen og opstillingsform (partiliste, sideordnet opstilling eller sideordnet prioriteret opstilling), samt om eventuelle geografiske og andre hensyn ved listens sammensætning. Opstilling af kandidatliste til kommunevalget sker på opstillingsmødet
Senest 6 måneder før et kommunevalg fastsætter bestyrelsen tid og sted for opstillingsmødet, der indvarsles efter reglerne i § 3.
Dagsorden for opstillingsmødet skal indeholde følgende punkter
- valg af dirigent, referent og stemmetællere
- beslutning om (eventuelt bemyndigelse til bestyrelsen vedrørende) valgforbund
- kandidatliste (eventuelt bemyndigelse til bestyrelsen om udvidelse af denne)
- eventuelt.
§ 8. Valg og afstemning
Beslutninger træffes altid ved almindeligt (simpelt) flertal blandt de stemmeberettigede mødedeltagere, der er til stede på afstemningstidspunktet. Afstemning skal være skriftlig, hvis blot én stemmeberettiget kræver det.
Ved alle møder i kompetente forsamlinger kan der kun træffes beslutning i sager, der er optaget på den forud for mødet udsendte dagsorden. Dog kan der altid vedtages udtalelser om aktuelle politiske emner.
Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.
Valg af personer til tillidsposter, der rækker ud over det enkelte møde, skal ske skriftligt, hvis blot én mødedeltager kræver det.
Når der til en tillidspost kun skal vælges én person, skal vedkommende kandidat have opnået absolut flertal for at være valgt. Opnås dette ikke i første afstemningsrunde, udgår den kandidat, der fik færrest stemmer, hvorefter der foretages ny afstemning blandt de tilbageværende kandidater. Denne procedure gentages, indtil en af kandidaterne har opnået absolut flertal, eller der kun er to kandidater tilbage. Den kandidat, der ved den følgende afstemning opnår flest stemmer, er herefter valgt.
Hvor mere end én person skal vælges, skal der, såfremt én stemmeberettiget deltager kræver det, altid stemmes skriftligt efter pointmetoden.
Note, Pointmetoden:
Stemmesedlen indeholder navnene på samtlige kandidater. For at lette optællingen oplistes kandidaterne i samme rækkefølge på alle stemmesedler.
Hvor der skal vælges op til 6 personer, skal der stemmes på det antal kandidater, der skal vælges. 6 point til førstevalget, 5 point til nr. 2 o.s.v. ned til nr. 6, som tildeles 1 point. Skal der vælges mere end 6, skal der stemmes på 6 plus 1/3 af resten. Der forhøjes til nærmeste hele tal. D.v.s. skal der vælges 10 personer, er der 6 plus 1,33 (oprundes til 2), i alt 8 point til førstevalget, 7 til nr. 2 og så videre ned til nr. 8, som tildeles 1 point. Opstår der stemmelighed, foretages ny afstemning mellem de personer, der havde lige mange stemmer. Opstår der igen stemmelighed, foretages lodtrækning.
Valg af en person kan kun finde sted, når den pågældende mundtligt på mødet eller skriftligt og dokumenteret over for dirigenten har erklæret sig villig til at modtage valg til den specifikke tillidspost.
§ 9. Vedtægter
Vedtægterne kan kun ændres på en generalforsamling, hvis ændringsforslaget er optaget som selvstændigt punkt på dagsordenen med angivelse af forslagets ordlyd, og hvis 2/3 af de fremmødte medlemmer stemmer for vedtægtsændringen.
Ændringer i vedtægterne, der er en følge af ændringer i Det Radikale Venstres landsforbunds vedtægter, kan dog umiddelbart indarbejdes og meddeles på førstkommende ordinære generalforsamling.
Bestemmelserne i landsforbundets vedtægter er i øvrigt gældende for foreningen.
§ 10. Opløsning
Eventuel opløsning af foreningen skal ske ved, at der på to på hinanden følgende generalforsamlinger med 14 dages mellemrum opnås flertal for en opløsning af foreningen. Beslutningen skal tages med totredjedels flertal af de fremmødte på hver af de afholdte generalforsamlinger.
Historik:
§ 9 (Urafstemning) udgik på den ordinære generalforsamling 2/4-2019
Tidligere ændringer er ikke tilgængelige elektronisk
Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 15/11 2006 med ændringer vedtaget på den ordinære generalforsamling den 28/3 2007 og senere.
Ordinær generalforsamling afholdt 4/4-2024
Dagsorden i henhold til vedtægterne:
1. Velkomst, valg af dirigent og referent
Formanden bød velkommen. Navnerunde viste, hvem hinanden er. Helge Muhle valgt som dirigent og formanden som referent.
2. Formanden henviste til den skriftlige beretning. Partiet har gennem årene ændret profil, så se vedhæftede fil, der viser bedste radikale resultater over tid. Beretningen blev taget til efterretning.
3. Regnskabet var udsendt med indkaldelsen. Regnskabet blev godkendt.
4. Fastsættelse af kontingent. Uændret 550 kroner.
5. Indkomne forslag: Der var ikke indkommet forslag.
6. Valg
* Formand: Søren Bald blev valgt, men oplyste, at han efter kommunalvalget i 2025 vil trække sig.
* Valg er 3 bestyrelsesmedlemmer for en 2-årig periode: På valg er Andreas Buchhave, Rikke Heitmann & Frank Slemming - sidstnævnte ønskede ikke genvalg, så i stedet blev valgt Claus Bindslev, Tisvildeleje. Se den samlede bestyrelse efter sidste punkt i referatet.
* Valg er to suppleanter til bestyrelsen: Karl Terpager & Helge Muhle
* Valg af en revisor - Valgt blev Thomas Frandsen
* Valg af en revisor-suppleant - valgt blev Frank Slemming
* Valg af tre delegerede til storkredsforsamlingen i den nordsjællandske storkreds: Rikke Heimann, Andreas Buchhave & Søren Bald.
* Valg af tre delegerede til partiets landsmøde i september: Claus Bindslev, Andreas Buchhave & Rikke Heitmann. Suppleant: Helge Muhle
* Valg af folketingskandidat, hvor Gribskov-foreningen sammen med Hillerød kommune udgør Hillerød-kredsen. Christina Thorholm blev valgt enstemmigt.
7. Formanden orienterede om foreningens forslag til ændring af landsforbundets vedtægter, som vil indebære, at hverken landsformand eller næstformand kan være folketingskandidat, og at partiets hovedbestyrelse kan konstituere ny landsformand og ny næstformand, hvis en eller de begge trækker sig. Han vidste reelt ikke ret meget om baggrunden for konflikten i landsforbundets ledelse, men mente, at det devsærre var en personkonflikt, der var håndteret uprofessionelt.
8. Politisk debat. I debatten deltog: Bo Jul, Rikke Heitmann, Christina Thorholm, Karl Terpager, Helge Muhle, Claus Bindslev, Andreas Buchhave, Peter Sørensen, Frank Slemming & Søren Bald.
Emnerne spændte fra: Skolepolitik, borgerinddragelse, trafik, kommunens forvaltning, borgerrådgiveren, samarbejdet i byrådet, tog-driften mellem området og Hovedstaden samt tilflytningsmønstre til kommunen, herunder forskellige boligtyper.
9. Evetuelt: Der viste sig et par hjælpsomme mennesker, der ville aftage 100 plakater til opsætning i forbindelse med EU-valget.
Ordinær generalforsamling afholdt 16/3 2023
Referat:
Gribskov Radikale Venstres ordinære generalforsamling torsdag den 16. marts 2023 kl. 19.00 på Gribskov Rådhus
1. Velkomst, valg af dirigent, referent og stemmetæller: Rikke Heitmann valgt som dirigent og Søren Bald som referent
2. Formandens beretning: Søren Bald oplyste, at han som repræsentant for Gribskov-foreningen havde indsendt forslag til en vedtægtsændirng i landsforbundet, der skulle sikre, at medlemmer fritaget for digital kommunikation i alle led af partiet skulle kunne deltage i afstemninger om personvalg.
3. Det reviderede regnskab: Kassereren Arne Skovgaard fremlagde det reviderede regnskab, der viste et smukt overskud på lidt over 11.000 kroner, men vi havde lovet Hillerød-foreningen et bidrag til Christina Thorholms valgkamp, så lige nu var kassen i bund. Regnskabet blev godkendt.
4. Fastættelse af kontingent: Forslaget om uændret kontingent på 550 kroner blev vedtaget.
5. Indkomne forslag: Der var ingen.
6. Valg af formand: Søren Bald var villig til genvalg og blev valgt.
7. Valg af tre bestyrelsesmedlemmer for en 2-årig periode: Valgt blev Mette Dollerup, Arne Skovgaard og Peter Sørensen.
Der var en ledig plads blandt de tre personer i 2022 valgte. Denne post indtrådte Andreas Buchhave Jensen i for en 1-årig periode.
8. Valg af suppleanter: Valgt blev Helge Muhle Larsen og Karl Terpager
9. Valg af revisor og revisorsuppleant: Valgt blev Thomas Frandsen og Bo Jul som suppleant
10. Valg af 3 delegerede til storkredsforsamlingen: Valgt blev Søren Bald, Helge Muhle Larsen og Frank Slemming.
11. Valg af delegerede til landsmødet: Valgt blev Søren Bald, Helge Muhle Larsen og Frank Slemming
12. Gribskov-foreningens stillingtagen til opstilling af kandidat i Hillerød-kredsen:
Forsamlingen tilsluttede sig genopstillingen af Christina Thorholm i forventning om, at hun ikke ville bestride et dobbetmandat.
13. Evetuelt - og politisk debat: Den politiske debat samlede sig om partiets aktuelle ageren, hvor flere var utilfredse med kursen under debatten om afskaffelsen af St. bededag. Flere temaer blev vendt og bekymringen over partiets aktuelle situation var stor. Forslag om at vi ved april-mødet drøfter kollektiv trafik i Nordsjælland.
Referat ved Søren Bald
ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDT 6/4 2022
Dagsorden:
1. Velkomst, præsentation og valg af dirigent
2. Formandens beretning (En skriftlig beretning vil blive udsendt en uge før generalforsamlingen)
3. Forelæggelse af det reviderede regnskab - vil blive fremlagt ved generalforsamlingen.
4. Fastsættelse af kontingent for det følgende år (Bestyrelsen foreslår uændret kontingent)
5. Behandling af indkomne forslag
6. Valg af:
* Formand - Søen Bald er villig til at modtage genvalg
* 3 bestyrelsesmedlemmer for en 2-årig periode. Valgperioden udløber for Karl Terpager, Rikke Heitmann & Christine Thaarup. Karl Terpager ønsker ikke genvalg.
* 2 suppleanter. Den ene er fraflyttet kommunen, og den anden er Thomas Frandsen.
* 1 revisor
* 1 revisorsuppleanter
7. Valg af repræsentant til storkredsforsamlingen. Valgt er Karl Terpager, der ikke ønsker genvalg. Formanden stiller gerne op til denne post.
8. Valg af delegerede til landsmødet. Til det ekstraordinære landsmøde i april med valg af nyt principprogram er de i 2021 valgte igen delegerede. Til landsmødet i september 2022 har vi ret til 3 delegerede, som skal vælges ved generalforsamlingen den 6. april.
9. Forberedelse af mødet med landsformanden, Mikkel Sarbo, den 5. maj, hvor han gæster Gribskov-foreningen. Dette møde begynder kl. 18.30! Og afholdes som de andre møder på Gribskov Rådhus.
10. Gribskov-foreningens indstilling til, hvem der skal være Hillerød-kredsens folketingskandidat. Gribskov og Hillerød udgør tilsammen Hillerød-kredsen. Formanden går ind for genvalg af Christina Thorholm.
11. Politisk debat. Hvis Christina Thorholm har mulighed for at være med den 6. april, bliver det med oplæg fra hende. Skal vælgerforeningen anbefale noget bestemt forud for folkeafstemningen den 1. juni? Og i øvrigt kan alt drøftes under dette punkt.
12. Eventuelt
REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING
I GRIBSKOV RADIKALE VENSTRE
Generalforsamilngen blev afholdt på Gribskov Rådhus onsdag den 6. april 2022 kl. 19.00
Punkt 1
Formanden, Søren Bald, bød velkommen og foreslog Helge Muhle Larsen som dirigent. Han blev valgt og konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. Søren Bald blev referent.
Punkt 2
Formandens beretning var udsendt skriftligt med udgangspunkt i de frygtelige begivenhder i Ukraine. Han foreslog, at den egentlige debat fandt sted under eventuelt.
Punkt 3
Forelæggelse af dte reviderede regnskab. Kassereren, Arne Skovgaard, fremlagde regnskabet, der viste et underskud, men i 2022 vil vi få flere midler i kraft at højere stemmetal ved kommunalvalget. Regnskabet blev godkendt. Medlemstallet var netto gået to tilbage.
Punkt 4
Kontingentet blev fastsat til uændret 550 kroner
Punkt 5
Der var ingen indkomne forslag
Punkt 6
Valg:
Valg af formand. Søren Bald blev genvalgt
Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer for en 2-årig periode
Valgt blev Rikke Heitmann, Christine Thaarup & Frank Slemming
Der var kun tre kandidater til posterne som bestyrelsesmedlemmer. Efter valget af de tre overrakte formanden Karl Terpager en flaske vederkvægende spiritus som tak for hans indsats gennem årene.
Valg af suppleanter: Valgt som 1. suppleant blev Thomas Frandsen og som 2. suppleant Karl Terpager
Valg af revisor: Thomas Frandsen blev valgt og som revisorsuppleant. Bo Jul Nielsen
Punkt 7
Valg af repræsentant til storkredsforsamlingen. Søren Bald blev valgt.
Punkt 8
Valg af delegerede til landsmødet i september: Foreningen har 3 delegerede og valgt blev: Rikke Heitmann, Frank Slemming & Søren Bald. Suppleanter blev Mette Dollerup og Helge Muhle Larsen.
Punkt 9
Forberedelse af mødet med landsformanden torsdag den 5. maj, hvor mødet begynder 18.30! Skolepolitik var et oplagt emne, men også partioaganisatoriske spørgsmål. (senere er datoen flyttet)
Punkt 10
Gribskov--foreningen indstilling af folketingskandidat til nominering i Hillerød-kredsen. Formanden anbafalede til næste valg Chrstina Thorholm, hvilket forsamlingen tilskuttede sig.
Punkt 11
Politisk debat. Christina Thorholm var p.g.a. andet møde forhindret i at være til stede.
Punkt 12
Evetuelt: Under dette punkt blev der mere bredt drøftet bl. a. folkeskolen contra friskoler, krav til overholdelse af lokalplaner og nabo-orientering, problemerne med den forelagte tekst til afstemningen om forsvarsforbeholdet den 1. juni, samabejdsmønstre i byrådet og samtidig med drøftelserne indtog de fremmødte diverse oste, brød og vine. Vi vil tilbyde Maud fra Alternativet en post som tilforordnet i Esbønderup. Bo Jul tager sig af den sag. De tre andre poster klarer vi selv og Bo Jul står for det formelle.
Der vil næste år blive opfordret til en form for tilmelding, hvis man gerne vil deltage i de kulinariske glæder.
Referat ved Søren Bald Helge Muhle Larsen
Tibirke Sand den 7. april 2022 dirige
Mette Dollerup
Gilleleje, ejendomsmægler
Mit hjerte bløder for økologi, grøn omstilling og biodiversitet, og at offentligt og privat byggeri skal være så grønt som overhovedet muligt.
Kommunens ældre og syge skal behandles med respekt og ligeværd, både i eget hjem og på plejehjem.
Samarbejde og en god tone, på tværs af partier og blokke, er helt nødvendigt.
Mette Dollerup
Rikke Heitmann
Græsted, IT-medarbejder i kriminalforsorgen
Lige nu mangler vi arbejdskraft og skatteydere her i kommunen.
Jeg vil arbejde for at vi via byplanlægningen får attraktivt indrettede boliger, både leje- og købeboliger til en pris, som de personalegrupper, vi har brug for, har råd til og passer til deres behov.
Desuden bør kommunens flygtninge og andre ledige omskoles til de erhverv, hvor vi mangler folk.
Rikke Heitmann
Thomas Frandsen
Tisvildeleje, tidligere skoleleder
Stemmer man på mig, støtter man en kandidat med en konstruktiv og anerkendende opmærksomhed på de mange foreninger og kulturinstitutioner i Gribskov kommune. Det er også en stemme på et helhedsorienteret blik på de kommunale fritids- og skoleinstitutioner og det er en stemme for grønne omstillinger. Generelt skal der større fokus på effektivitet, større sammenhæng og langsigtede strategier i de kommunale løsninger. Overordnet skal der fokus på mangfoldigheden i det levede og det levende liv - både i de tre store byer og i de mange lokalsamfund, der skal sikre, at folk bliver interesseret i ikke bare at komme på besøg, men også interesseret i at bosætte sig i Gribskov kommune.
Stemmer man på mig, støtter man en samarbejds- og helhedsorienteret kandidat, der med et smil og et glimt i øjet kan favne bredt.
Thomas Frandsen
Jens P Hansen
Folkepensionist, tidligere elektriker m.m.
Jeg vil arbejde på, at vi får den bedste folkeskole i Danmark,
og at Gribskov bliver den kommune, der har flest fritidstilbud til
børn og unge, så vi kan tiltrækker børnefamilier.
Jens Peter Hansen
Karl Terpager
Vejby, ingeniør
Min interesse er, at der i Byrådet arbejdes på at skabe en bedre kommune med bedre bo- og arbejdsmuligheder for alle, en bedre skole, bedre fritidsmuligheder for de unge, bedre kulturelle tilbud.
Udviklingen skal være grøn og bæredygtig.
Frank Slemming
Tinkerup, byggerådgiver
Vi er meget glade for at bo i Tinkerup og nyder naturen, naboerne og stemningen heroppe.
Der er en række forhold som godt kunne gøres bedre i Gribskov Kommune, bl.a. mere sikker trafik, sikre cykelveje og byudvikling som tager vare på de kvaliteter der er, men også ser fremad.
Vi skal have byer i kommunen som er velfungerende, men også arkitektonisk og byplanmæssigt er rare at bo i. Vi skal ikke være udkants-Danmark.
Vi skal også have en landskabspleje, som udvikler og forskønner vores landskab. Fri natur og smukke områder. Det hele skal ikke hegnes ind i 2 m høje plankeværker.
Så er der ikke mindst det store miljø- og klimaspørgsmål, som påvirker vores hverdag, f.eks. med stigende grundvand og problemer med vand på folks grunde. Nedbrydningen af kysterne er også et spørgsmål, der kræver aktion.
Der er nok at tage fat på!
Derfor har jeg meldt mig på den Radikale liste.
Arne Skovgaard
Helsinge, ingeniør
Jeg har særligt fokus på kultur, miljø, økonomi og især at gennemføre energibesparelser, til gavn for det hårdt trængte miljø.
Søren Bald
Tibirke Sand, Cand.mag.
Tidligere landsformand for Radikale Venstre
Også opstillet til regionsrådsvalget
Kommunalpolitik er ikke raketvidenskab.
Man skal ikke føre enkeltsagspolitik, men lægge vægt på helheden.
Jeg lægger vægt på at styrke kommunens grønne profil, sikre den sociale balance, prioritere en fremtidssikret økonomi, udbygge kommunens dialog med borgerne og forbedre samarbejdet mellem kommunens institutioner og brugerne. Så er der sådan set også nok at tage fat på!
Regionsrådsvalget 2021
Radikale kandidater
til regionsrådet i
Region Hovedstaden var
- Karin Friis Bach, Egedal Valgt
Thomas Rohden, København Valgt
Stinus Lindgreen, Lyngby Valgt
Søren Burcharth, København
Jacob Netteberg, Rudersdal
Søs Haugaard, København Ø
Kristine Kryger, Gentofte
Lartey Lawson, København Valgt
Charlotte Saabye Sørensen, Dragør
Claus Wachmann, Gladsaxe
Julie Herdal Molbech, Vesterbro
Peder Klement, Valby
Gitte Kjær-Westermann, Lyngby-Taarbæk
Morten Lorenzen, Halsnæs
Freja Lilli Wirlander, Hvidovre
David Munis Zepernick, Frederiksberg
Henrik Klitgaard, Hørsholm
Christina Thorholm, Hillerød
David Christensen, Bornholm
Christian Fink Elkjær, Birkerød
Hediye Temiz, Albertslund
Bjørn Bjerrehøj, Tårnby
Alina Protsyk, Brønshøj
Søren Bald, Gribskov
Anne-Sofie Henningsen, Frederiksberg
Bettina Bove, Fredensborg Valgt
Tine Hessner, Furesø
Martin Schepelern, København K
Valgresultat FV22 Se beregning
Den radikale folketingsgruppe og EP-medlemmet
Radikale folketingskandidater ved FV22
i Nordsjællands Storkreds:
Martin Lidegaard (Valgt)
Opstillet i Rudersdalkredsen
Læs mere om Martin her og/eller her
Christina Thorholm (Første suppleant)
Opstillet i Hillerødkredsen
Læs mere om Christina her
Christian Holm Donatzky
Opstillet i Helsingørkredsen
Læs mere om Christian her og/eller her
Tine Hessner
Opstillet i Egedalkredsen
Læs mere om Tine her og/eller her
Jacob Netteberg
Opstillet i Fredensborgkredsen
Læs mere om Jacob her og/eller her
Maria Katarina Nielsen
Opstillet i Frederikssundkredsen
Læs mere om Maria her og/eller her
Sigrid Friis VALGT