Hanne Kofoed

Hanne Kofoed

Københavns Storkreds

Jeg arbejder til daglig som folkeskolelærer/koordinator af faglig støtte og supplerende undervisning, og har en diplomuddannelse i pædagogisk psykologi.

Nærdemokrati

Lokaludvalg
Jeg sidder i Valby Lokaludvalg, fordi jeg tror på at de bedste løsninger findes, når borgerne inddrages i de politiske beslutningsprocesser. Derfor skal lokaludvalgene styrkes.

I lokaludvalgene, arbejder vi for at skabe dialog mellem politikere, embedsfolk og borgere.
Jeg prioriterer at deltage i borgermøder, læse høringssvar og bese de områder, hvor lokalplaner ændres og udvikles. Det er vigtigt for mig, som radikal politiker, at der lyttes til argumenter fra begge sider, og skabes de bedst mulige løsninger i fællesskab.

Ungerådet
Jeg støtter op om Ungerådet i København, som repræsenterer unge mellem 12 og 20 med bopæl i Kbh. Det er særlig vigtigt, at børn og unge høres, da de ikke kan stemme til hverken kommunal- eller folketingsvalg.

Fremtidens København

De grønne åndehuller i København skal bevares, og der må gerne komme flere af dem.
Vi skal have mindre biltrafik inde i byen, hvor der er gode muligheder for at bevæge sig rundt uden bil.

Flere veje skal graves ned, eller ensrettes, og give plads til brede cykelstier og boligbyggeri med grønne frirum.

Vi skal have opsat flere el-ladestandere. Derfor må vi tænke langsigtet, og uddanne flere elektrikere, der kan udføre arbejdet. Her må Københavns Kommune gå forrest og garantere praktikpladser.

Trafikanter, som ikke forurener, skal tilgodeses, så København fortsat nedsætter udledningen af CO2. Derfor skal der skabes gode muligheder for cyklister, gående, offentlig transport, løbehjul og el-trafikanter.

Regionalt samarbejde

Det regionale samarbejde skal styrkes gennem et samarbejde om udviklingen af offentlig trafik, og gerne en betalingsring ved kommunegrænserne. Den gennemkørende trafik, pendlertrafikken og den tunge trafik skaber øget luft- og støjforurening i byen. Dette skal vi have begrænset.
Flere skal tage cyklen på arbejde og i skole. Derfor skal stisystemet i byen udbygges og skolevejene sikres.

Desuden skal vi styrke det regionale og kommunale samarbejde inden for psykiatrien. Psykisk mistrivsel skal ikke være den enkeltes problem. Derfor skal psykologhjælp sidestilles med speciallæger, så minimum unge under 25 år, kan henvises til gratis psykologhjælp.
Men vi skal også forbygge stress og depression gennem bedre arbejds- og studieforhold.

Børn og Unge

Inklusion
Daginstitutioner og skoler skal sikres de nødvendige ressourcer, så der kan skabes trivsel og faglig udvikling for alle børn. Både for de børn som har behov for støtte, og de børn som har brug for ekstra udfordring. Derfor bør der oprettes en kommunal inklusionspulje, så skolerne ikke selv skal finde ressourcerne.

Samarbejdsfladerne mellem daginstitutioner, skoler, PPR, socialrådgivere og forældre skal styrkes til gavn for børnene. Der skal i højere grad arbejdes forebyggende, og de ansatte skal sikres den fornødne tid til at kommunikere og dokumentere deres arbejde.
Der skal sættes tidligere ind, når der er børn med sociale eller udviklingsmæssige udfordringer, så familien kan hjælpes godt fra start. Ved skolestart skal det vurderes, hvilken støtte barnet har behov for, så krav og undervisningsmiljø tilpasses.

Folkeskoler og frie skoler
Den kommunale inklusionspulje skal være tilgængelig for både kommunale og private skoletilbud. Der er et godt potentiale for at udvikle anderledes undervisningstilbud i både kommunalt og privat regi gennem at lade ressourcerne følge barnet.

Trivsel
På hver folkeskole bør der ansættes en trivselsansvarlig, som har en uddannelse som børnerådgiver. Den pågældende voksen skal være tilgængelig for samtaler med de elever, som oplever problemer derhjemme eller i skolen. Den voksne skal aflaste barnet gennem samtale, men også hjælpe barnet videre med de problematikker, som eventuelt måtte kræve en særlig indsats.

De lange skoledage, som blev indført med folkeskolereformen, har ikke haft positiv effekt på læring og trivsel. Derfor bør den lange skoledag konverteres til kortere undervisningsdage med tolærerordning i hovedfagene.

Ligestilling

I København skal vi sikre, at man har lige muligheder for job, uddannelse og udvikling, uanset køn, etnicitet, religion eller alder.

I kommunale institutioner og på arbejdspladser skal der derfor undgås kønsopdelte aktiviteter, men i stedet prioriteres alsidige aktiviteter, hvor kønsidentitet eller seksualitet ikke begrænser deltagelse.

På de kommunale arbejdspladser skal der være en særlig opmærksomhed på, om der er lige karrieremuligheder for alle. Det skal derfor gøres gennemskueligt hvilke faglige kvalifikationer der ligger til grund for efteruddannelse, ansættelse, opgavefordeling og løn.

Ældre

Ældre borgere i København skal indtænkes i byplanlægningen, således at det bliver trygt at færdes i byens rum. Desuden skal ældre have mulighed for at deltage i sociale aktiviteter, og hjælpes i hjemmet med digitale offentlige platforme, hvis der er behov for det. Ældreplejen skal løse opgaverne i dialog med de ældre.

Klima og miljø

Den grønne omstilling skal medtænkes på både overordnet og lokalt plan. Her har de lokale miljøråd en meget vigtig rolle i at styrke den grønne omstilling, så affaldssortering, madspild, genbrug og transport indgår i den enkelte borgers grønne valg.
Jeg vil gerne være med til at styrke dette arbejde gennem bevillinger til de lokale miljøpuljer og inddragelse af miljøgrupperne i nye initiativer til at styrke biodiversitet og miljøhensyn i byen.

Erhvervspolitik

Københavns kommune skal fortsat være lydhør for virksomhedernes behov. Det er vigtigt, at København kan tiltrække både danske og internationale virksomheder, og at rammerne for at drive virksomhed tilpasses den aktuelle konkurrencesituation.

Til gengæld skal der i kommunale projekter stilles krav til entreprenører og leverandører om støjreducering, miljøhensyn, byplanlægning og skattebetaling.

Kulturlivet i København skal styrkes!

Under Corona krisen er kulturlivet blevet presset økonomisk og bør igen styrkes.
Københavnernes aktive kulturliv skal udvikles gennem de lokale medborgerhuse med faciliteter for udøvelse af kunst og flere tværkulturelle projekter i nærmiljøet. Der mangler især kulturtilbud til børn og unge, både indenfor sport og kunst. Jeg arbejder for at der kan blive Børnekulturhus i den gamle Rytterskole i Valby, når det nuværende bibliotek flyttes til Toftegårds Plads.

Lokale aktører fra kulturlivet skal støttes kommunalt gennem projekter og kulturpakker, fx Børne- og Ungdomskulturpakken.