Tænk nyt-skilt hænger på en tørresnor

Velfærd

I alle dele af Danmark mangler der lærere, læger, SOSU-assistenter, sygeplejersker og pædagoger. Vi vil prioritere, at der kan ansættes flere i den offentlige sektor og arbejde for at gøre velfærds- og sundhedsuddannelserne mere attraktive.

Vores velfærdssamfund skal være for alle. Det giver sammenhængskraft i vores land, at vi mødes med hinanden, at vi skal forholde os til andre end dem, vi ligner, og at vi har lige muligheder på tværs af samfundslag. Vores velfærdssamfund skal være så godt, at dem med mange ressourcer, ikke vender fællesskabet ryggen og opbygger et parallelsamfund. Vi vil ikke acceptere et samfund med A- og B-hold.

Udfordringen er:

  • Dygtige medarbejdere tvinges til at fokusere mere på love, regler og skemaer end på borgerne foran dem. Ægte velfærd kommer ikke på samlebånd, men det bliver konsekvensen af en stadig større standardisering og centralisering af vores velfærd.
  • Der mangler kollegaer. I alle dele af Danmark mangler der lærere, læger, SOSU-assistenter, sygeplejersker og pædagoger. Det betyder mindre tid og opmærksomhed til den enkelte og svære arbejdsforhold i nogle dele af den offentlige sektor.
  • For få unge vælger velfærds- og sundhedsuddannelserne.

Flere hænder til vores børn, unge, syge og ældre

  • Vi vil i vores 2030-vision sætte 13,5 mia. kr. af til at styrke vores velfærd og den offentlige sektor bredt.
  • Vi vil prioritere at der kan ansættes 16.700 flere i den offentlige sektor ud over det demografiske træk.
  • Vi vil frigøre ressourcer svarende til 2.800 beskæftigede ved at reducere sygefraværet i den offentlige sektor med 1 dag.
  • Vi vil arbejde for at gøre velfærds- og sundhedsuddannelserne mere attraktive blandt unge.