Vil du gerne brænde igennem som kandidat til kommunal-, folketings- eller Europaparlamentsvalg? Vil du gerne give Radikale Venstre en ny stemme lokalt eller nationalt eller være med til at tage fagligt eller ledelsesmæssigt ansvar? Så kan du nu søge om at blive deltager i Radikale Venstres nye talentprogram.
Programmet løber fra september 2023 – juni 2024 (10 mdr.) og består af to weekendforløb og to heldagsforløb. De første moduler finder sted i weekenden den 9.-10. september.
Forløbet er håndholdt og skræddersyet, hvor hver talentdeltager udfærdiger sin egen projektbeskrivelse/udviklingsplan. Forløbet er både praktisk og teoretisk og består af en blanding af undervisning, workshops, sidemandsoplæring, mentor feedback og projektudførelse. Din alder betyder ikke noget, og det er også ligegyldigt, om du har været aktiv i Radikale Venstre i mange år, eller om du endnu ikke er medlem.
Der er et loft på 16 personer på talentholdet.
Ansøgningsfrist: 14. august 2023.
Ansøgningerne vil blandt andet blive vurderet på, hvor målrettet og ambitiøst et projekt, man søger med. Derfor kan det være en god idé at kigge på de forskellige projektidéer i nedenstående for inspiration.
Deltagergebyr 200 kr/md
Talentprogrammets moduler:
Modul 1: Politisk tænkning (9. september 2023)
Med udgangspunkt i principprogrammet undersøger og diskuterer vi det radikale værdigrundlag. Hvordan har vi balanceret mellem idealisme og pragmatisme gennem tiden. Hvor kommer vi fra? Hvad er vores historie? Hvordan opfatter andre os? Hvad er dine egne værdier? Hvorfor er du radikal?
Modul 2a: Kandidatprofilering (10. september 2023) (for kandidater)
På denne kandidatworkshop fokuserer vi sammen på dig som kandidat. Hvordan kommer du i gang? Hvad er din profil? Hvordan finder du den gode sag at gå til valg på? Hvordan planlægger du den gode valgkamp? Vi skal høre erfaringer fra succesfulde kampagneledere. Do’s and don’t’s – erfaringer fra tidligere kandidater. Valgkamp/ events/ profilkort/ planlægning/ fundraising.
Modul 2b) Det personlige lederskab (10. september 2023) (for ledere/formænd)
I dette modul fokuserer vi på frivilligledelse, mobilisering, medlemsinddragelse og på dig som leder. Vi dykker ned i samarbejdsformer, konflikthåndtering, ledelsesstile og strategiarbejde.
Modul 3: Den parlamentariske ramme (11. november 2023)
I dette modul bliver vi klogere på den strukturelle politiske rammesætning på kommunalt, regionalt og nationalt niveau. Særligt skal vi dykke ned i de økonomiske rammer politikere har til at lave politik. Herudover skal vi arbejde hands-on med forhandlingsteknik og blive klogere på
hvad politisk kapital er, og hvordan man får det meste ud af en konstituering.
Modul 4) Kommunikation (2.-3. marts 2024)
(program opdeles delvist i kandidater og ledere/formænd)
Dette modul er en praktisk workshop, hvor du træner dine talegaver, dit kropssprog og dine skarpe argumenter i en debat. Du bliver også trænet som skribent, ligesom du får feedback på, hvordan du virker på kamera. Vi gennemgår også hvordan man kan engagere medier og få dem til at interessere sig for ens projekt. Endelig skal vi også arbejde med, hvordan du kommer ud over rampen på sociale medier. Retorik/ debattræning/ taleskrivning/ medietræning/ læserbreve/ profilering)
Modul 5: Politisk forankring (primo april 2024)
I dette modul undersøger vi, hvordan du kan skabe alliancer i dit projekt og få det endnu længere ud over stepperne. Vi skal også tale om, hvordan relationer kan have afgørende betydning for indflydelse og hvordan politisk interessevaretagelse fungerer. Ydermere har vi en workshop, hvor vi konkret undersøger, hvordan du kan rejse en sag i forbindelse med dit projekt. (Politisk interessevaretagelse/ lobbyisme/ parlamentarisme/ relationer/policy-udvikling/aktivisme).
OBS: Datoerne er med forbehold for evt. justeringer.
Spørgsmål eller kommentarer til talentprogrammet kan rettes til Kathrine Olldag (kathrine.olldag@gmail.com) eller Tomas Bech Madsen (tomas.bech@gmail.com).